VCP op OBS de Krullevaar

VCP staat voor Vertrouwens Contact Persoon. We hebben op onze school een Vertrouwenscontactpersoon, namelijk Hanneke Veenstra. Zij is een aanspreekpunt voor ouders, kinderen en collega’s. Dit vooral op gebied van sociaal-emotioneel welbevinden. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan over pesten, seksuele intimidatie en mishandeling. Ook als dit voorkomt in de thuissituatie. Voor kinderen en ouders is zij een luisterend oor en helpt ze zoeken naar oplossingen. Collega’s kunnen bij haar terecht voor consultatie.

Om het jaar presenteert zij zich in de groepen om aan te geven waarvoor de leerlingen bij haar terecht kunnen. Zij maakt deel uit van een VCP netwerk dat bestaat uit de vertrouwenscontactpersonen van alle scholen van BRAVOO. Hier wordt ze op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen en wisselt ze ervaringen uit.